Selamat datang ke bLog saya yang tak seberapa ini.Jika ingin kongsi sesuatu yang berfaedah,silakan.Cuma harap viewers tahu bhwa bLog ini cumalah sekadar yang ingin saya kongsi dari hati kecil saya dan jika saya punya ruang waktu,saya akan berkongsi artikel yang bermanfaat.So..enjoy=)

Sunday, February 20, 2011

Doa Mohon Keampunan


Doa Memohon Keampunan:

"Ya Tuhan kami, sesungguhnya kami telah beriman. Maka ampunilah segala dosa kami dan peliharalah kami dari seksa neraka.” - (QS Ali Imran, 3:16)

“Ya Tuhan kami, ampunilah dosa-dosa kami dan perbuatan kami yang melampau dalam urusan kami. dan teguhkanlah pendirian kami dan tolonglah kami mencapai kemenangan terhadap kaum yang kafir.” - (Surah Ali Imran, 3: 147)

"Wahai Tuhan kami! Sesungguhnya kami telah mendengar seorang Penyeru (Rasul) yang menyeru kepada iman, katanya: Berimanlah kamu kepada Tuhan kamu, maka kami pun beriman. Wahai Tuhan kami, ampunkanlah dosa-dosa kami dan hapuskanlah daripada kami kesalahan-kesalahan kami dan matikanlah kami bersama orang-orang yang berbakti (yang banyak berbuat kebajikan).”
- (Surah Ali Imraan, 3:193)

“Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami sendiri, dan kalau Engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami, nescaya menjadilah kami dari orang-orang yang rugi.” - (QS Al- Araf, 7:23)

"Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan." - (QS Ibrahim, 14:41)

"Ya Tuhan kami, kami telah beriman, maka ampunilah dosa kami dan berilah kami rahmat dan Engkau adalah Pemberi rahmat yang paling baik.” - (QS Al-Mukminun, 23: 109)

"Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku telah menganiaya diriku sendiri; maka ampunilah akan dosaku.” - (QS Al-Qasas, 28:16)

"Ya Tuhan kami, ampunilah dosa-dosa kami dan dosa-dosa saudara-saudara kami yang telah beriman lebih dahulu dari kami. Dan janganlah Engkau membiarkan kedengkian dalam hati kami terhadap orang-orang yang beriman! Ya Tuhan kami, sesungguhnya Engkau Maha Penyantun lagi Maha Penyayang.” - (QS Al-Hasyr, 59:10)

wallahu'alam .

sumber : iluvislam

No comments:

Post a Comment

lead me to jannah

lead me to jannah

a path to jannah

a path to jannah

.::halwa telinga::.